سه‌شنبه، 26 اسفند 1393

پرسش :

براى انتخاب شغل به چه معيارهايى توجه كنيم؟

پاسخ :
با توجّه به شرايطى خود سعى در برتر دارد. در انتخاب شغل آنچه معمولاً مورد توجه است، گذران معيشت مادى است انسان دوست دارد شغلى را كه زحمت و درآمد بيشتر داشته باشد برگزيند. اما در اين باره بايد به نياز جامعه نيز توجه كرد. بى ترديد در جامعه نيازهاى بسيارى هست كه بايد برآورده شود و شغل هاى متنوّع پاسخگوى اين نيازها است.
براى انتخاب شغل بهتر بايد ديد كدام نياز مهم تر است; طبعاً شخصى كه پاسخگوى اين نياز باشد، ارزشمندتر خواهد بود. نيازهاى روحى و معنوى انسان مهم تر از ساير نيازها است; بنابراين شغلى كه پاسخگوى نيازهاى معنوى باشد ارزشمندتر است. از اين رو آموزگاران شغل ارزشمندترى دارند. همچنين تعليم علومى كه سهم بيشترى در تكامل انسان دارند، از اهميت بيشترى برخوردارند علم دين كه سبب تكامل انسان در اين جهان و جهان ديگر است، داراى ارج بيشترى است; بنابراين كسى كه بتواند با تحصيل علم دين، نيازهاى معنوى مردم تأمين كند، ارزش اجتماعى بيشترى دارد.
هر شغلى همچنين با نيت كسب رضاى خدا ارزش مى يابد; مثلاً تاجرى كه از درآمد خويش براى يارى محرومان و مستمندان و اداره حوزه هاى عمليه استفاده مى كند، حرفه اى ارزشمند دارد.
منبع:سایت انوار طاها