سه‌شنبه، 26 اسفند 1393

پرسش :

دختر 11 ساله ‏ام به شدت از مدرسه مي ‏ترسد. با او چگونه برخورد کنم؟

پاسخ :
ج: فوبياي مدرسه (School phobia) يا مدرسه هراسي، به طور معمول در دو زمان (5 تا 7 و 11 تا 14 سالگي) رخ مي‏ دهد و نشانه‏ هايي (حالت تهوع، بي‏ اشتهايي، استفراغ، سردرد، دل‏درد و بي‏ حالي) دارد. اين نشانه‏ ها واقعي است و بر تمارض کودک دلالتي ندارد.
علل فوبياي مدرسه(مدرسه هراسي) عبارتند از:
1. علل مربوط به خانه: اختلاف والدين (کودک مي ‏ترسد در غياب او با هم درگير شوند)؛
تنبيه و فشار پدر و مادر (مي‏ خواهد از آن‏ها انتقام بگيرد)؛
توقع بيش از حد والدين (مي ‏ترسد در مدرسه و تحصيل شکست بخورد و آرزوي آنان را عملي نسازد)،
و عقب ماندن از درس (روحيه‏ ي ادامه‏ ي تحصيل را ندارد)، علل مربوط به خانه هستند.
2. علل مربوط به مدرسه: اختلالات ويژه ‏ي يادگيري (ر. ک: ص 167)،
آزار معلم و شاگردان، و ترس از تنبيه به علت ارتکاب عمل خلاف، علل مربوط به مدرسه هستند.
براي از بين بردن اين مشکل، هرگز از زور و اهرم فشار استفاده نکنيد. او را به تمسخر نگيريد و همسالانش را که به راحتي و بدون ترس به مدرسه مي ‏روند، به رخش نکشيد. بکوشيد در فضايي آرام و بدون تنش با گفت و گويي نرم، علت را بيابيد و مشکل را حل کنيد.
منبع:سایت انوار طاها