سه‌شنبه، 26 اسفند 1393

پرسش :

فرزند 5 ساله ‏ام علاقه فراوانى به نقاشى دارد. براى شكوفايى استعداد او چه كنم؟

پاسخ :
اين سن، بهترين سن شكوفايى استعدادهاى هنرى كودكان است؛ زيرا خلاقيت هنرى در آنان از 5 سالگى به بعد شكوفا مى‏ شود.
براى شكوفايى اين استعداد به نكات ذيل توجه كنيد:
تا پيش از ورود به مدرسه:
1. ارتباط او را با كانون پرورش فكرى كودكان و نوجوانان برقرار سازيد؛
2. تحسين و تشويق، مهم‏ترين عامل شكوفايى استعداد او است و يكى از بهترين تشويق‏ ها اين است كه نقاشى‏ هايش را بر ديوار اتاقش يا قسمتى از منزل نصب، و نقاشى‏ هاى بهترش را به تدريج جايگزين كنيد. اگر برخى از نقاشى‏ هاى بهترش را قاب بگيريد، تأثير بيشترى دارد؛
3. او را ترغيب كنيد تا خاطرات خود را در يك دفتر نقاشى، نقاشى كند؛
4. اگر خودتان نيز نقاشى كنيد، در پشتكار او مؤثرتر خواهد بود. گاهى به اتفاق فرزندتان درباره موضوعى نقاشى كنيد؛ يعنى نوعى مكالمه تصويرى داشته باشيد؛
5. در حال حاضر از نقاشى‏ هايش انتقاد نكنيد؛ حتى اگر خطوطى بى‏ معنا و مفهوم رسم كند. نقاشى او را با ديگر همسالانش مقايسه نكنيد؛
6. اجازه دهيد آزادانه نقاشى كند. اصرار شما بر نقاشى درباره يك موضوع خاص ممكن است اشتياق او را به نقاشى از بين ببرد. او را در انتخاب رنگ‏ها نيز آزاد بگذاريد.
با ورود به مدرسه:
1. او را در كلاس‏هاى رسمى نقاشى ثبت‏ نام كنيد؛
2. محل مناسبى را در منزل به نقاشى كردن او اختصاص دهيد؛
3. امكانات لازم را براى اين كار فراهم آوريد. تهيه سه پايه نقاشى با محفظه‏اى براى نگهدارى وسايل مربوط به آن، ميزى مناسب، مدادهاى رنگى مرغوب، مداد شمعى، آبرنگ، گچ‏هاى رنگى، پاستل، كاغذ و مقوا در ابعاد مختلف، خميربازى براى نقاشى كلاژ (تكه چسبانى با پارچه، كاغذ، چوب، خمير و...) در شكوفايى استعداد او بسيار مؤثر است؛
4. ارتباط او را با طبيعت بيشتر كنيد. لمس طبيعت (درخت، گل، آب و...) در ترسيم گوياتر آن‏ها مؤثر خواهد بود؛
5. بازديد از نمايشگاه‏ هاى نقاشى و موزه‏ ها و ديدار نقاشان متبحر، علاقه او را به نقاشى بيشتر مى ‏كند.
منبع:سایت انوار طاها