سه‌شنبه، 26 اسفند 1393

پرسش :

نشانه‌هاي استرس چيست؟

پاسخ :
نشانه‌هاي استرس در چهار زمينة جسماني، ارتباطي، رفتاري و شناختي بروز مي‌کنند.
الف. نشانه‌هاي جسماني
- حالت گرفتگي در گلو، قفسة سينه، شكم، شانه‌ها، گردن و دهان (ناحية فك‌ها)؛
- سردرد، سرگيجه و افزايش حساسيت به صدا، خشكي دهان و گرفتگي صدا؛
- تپش قلب، پرش‌هاي عضلاني، دل‌درد و دل‌شوره، تعريق بدن، به ويژه در كف دست‌ها؛
- ناراحتي‌هاي گوارشي.
ب. نشانه‌هاي ارتباطي
- گوشه‌گيري و گريز از حضور در جمع؛
- وابستگي‌هاي افراطي؛
- ناتواني از برقراري ارتباط با ديگران.
ج. نشانه‌هاي رفتاري
- پرخوري يا كم‌خوري، پر‌خوابي يا كم‌خوابي؛
- ناتواني در تمرکز بر يک کار، بي‌توجهي به وضع ظاهري، پرخاشگري و رفتار تخريبي؛
- ناخن جويدن، دندان قروچه.
د. نشانه‌هاي شناختي
- اختلال توجه و حافظه؛
- عدم تمرکز ذهني؛
- اختلال در چرخة تفکر و تصميم‌گيري.
منبع:سايت انوار طاها