سه‌شنبه، 26 اسفند 1393

پرسش :

سفارش های قرآن به زنان و دختران چيست؟

پاسخ :
1. حجاب:
يا ايها النبي قل لازواج و بناتک و نساء المؤمنين يدنين عليهنّ من جلابيبهنّ ذلک ادني ان يعرفن فلا يؤذين(1)؛ اي پيامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو روسري هاي بلند خود را بر خويش فرو افکنند. اين کار براي اين که (به عفاف) شناخته شوند و مورد آزار قرار نگيرند، بهتر است.

2. دوري از خودنمايي:
و قرن في بيوتکنّ و لا تبرّجن تبرّج الجاهليه الاولي(2)؛ در خانه هاي خود بمانيد و همچون زنان جاهليت نخستين، در ميان جمعيت ظاهر نشويد و اندام و وسايل زينت خود را در معرض تماشايديگران قرار ندهيد.

3. عفت کلام:
فلا تخضعن بالقول فيطمع الذي في قلبه مرض و قلن قولًا معروفاً(3)؛ در گفتگوها با ناز و کرشمه وبه گونه اي هوس انگيز سخن مگوييد که مبادا بيماردلان به شما طمع کنند.

4. پاکدامني:
وليستعفف الذين لا يجدون نکاحاً(4)؛ آن‌ها که زمينه ازدواج را فراهم نمي بينند، بايد عفت پيشه کنند.

5. دوري از نگاه هاي هوس آلود:
قل للمؤمنات يغضضن من ابصارهنّ(5)؛ به زنان با ايمان بگو چشم هاي خود را از نگاه هاي هوس آلود فرو گيرند.

پی نوشتها:
1 . احزاب (33) / آيه 59 ؛ نور (24) / آيه31
2.احزاب(33) / آيه33
3.احزاب(33) / آيه32
4.نور(24) / آيه33
5.نور(24) / آيه31
منبع: سايت انوار طاها