سه‌شنبه، 26 اسفند 1393

پرسش :

چگونه با فرزند 6 ساله نابينا برخورد کنيم؟

پاسخ :

پيش از هرچيز، توانمندي هاي فرزندتان را باور کنيد و بپذيريد که گرچه از حس بينايي محروم است، حواس ديگرش توانايي افزون تري دارند و به اندازه کودک بينا توانايي رشد دارد با اين تفاوت که بايد بيشتر بکوشد؛ بنابراين، در برخورد با او، به نکات ذيل توجه کنيد:
1. با او برخورد طبيعي داشته باشيد.
2. در مراقبت از او زياده روي نکنيد.
3. او را از صميم قلب دوست داشته باشيد؛ در تقويت اعتماد به نفسش بسيار مؤثر است.
4. براي ايجاد روحيه خودباوري، الگوهايي از نابينايان موفق را به او ارائه کنيد.
5. با او و ديگر کودکان خود برخورد يکسان داشته باشيد و او را تافته جدا بافته ندانيد.
6. از ترحم به او جداً بپرهيزيد.
7. مکان وسايلش( چوب لباسي، کمد، ميز و صندلي و...) را جا به جا نکنيد. نظم خانه، آرامش بيشتري به او مي دهد و از مشکلاتش مي کاهد.
8. با او بيشتر سخن بگوييد و او را به سخن گفتن افزون تر تشويق کنيد. تکلم، شيوه اي جبراني براي عمق بخشيدن به تجربه و فهم او است.
9. به او( گرچه محدود ) مسئوليت بدهيد تا مسئوليت پذيري را بياموزد و احساس بزرگي کند.
منبع:سايت انوار طاها