سه‌شنبه، 26 اسفند 1393

پرسش :

چه نكاتي كه والدين در غذا دادن به كودكان بدغذا و كم اشتها بايد رعايت كنند؟

پاسخ :
كودك براي خوردن بايد احساس گرسنگي كند. فعاليت پيش از غذا، مصرف نكردن شيريني، شربت و مايعات شيرين در بين وعده‌هاي غذايي و خواب آلوده نبودن به اين امر كمك مي‌كند.
1-از غذاهاي مورد علاقه آنها استفاده شود.
2-در دادن غذا به كودك بايد صبور بود.
3-بايد هنگام غذا دادن به كودك با او صحبت كرد و او را به خوردن غذا تشويق نمود.
4-زمان خوردن غذا را مي‌توان با ابراز محبت براي كودك لذت بخش كرد.
5-در زماني كه كودك با علاقه غذا مي‌خورد مي‌توان از او تعريف و تمجيد كرد.
6-غذاي كودك را بايد به روشهاي مختلف همچون دادن غذاي جديد، تغيير در تركيب غذاها، مزه، بافت، نحوه طبخ، تزئين غذاها به شكل حيوانات، گل و عروسك و استفاده از بشقاب هاي رنگين متنوع نمود.
7-در صورت امتناع از غذا، مي‌توان آن را باغذاي مورد علاقه‌اش مخلوط نمود يا آن را در فرصتي ديگر امتحان كرد.
8-سفره غذاي كودك در محيطي تميز، آرام، دوستانه، راحت، مطمئن و همراه با ديگران باشد.
9-ساعات برنامه غذايي كودك متغير نباشد. بايد فاصله زماني بين مصرف ميان وعده را با وعده اصلي رعايت كرد.
10-در زمان غذا خوردن كودك نبايد خيلي گرسته يا خيلي خسته باشد.
11-بايد اجازه داد كودك، خود در مورد سير شدنش تصميم بگيرد. اگر در يك وعده مقدار كمتري غذا بخورد مسلماً در وعده ديگر جبران خواهد كرد.
12-غذاها را نبايد خيلي زود و براساس تمايل كودك عوض كرد.
13-براي خوردن غذا جايزه در نظر گرفته نشود.
14-نبايد انتظار داشت كودك خيلي تميز و مرتب مطابق با خواسته شما غذا بخورد. ريخت و پاش غذا و پرت كردن غذا را مي‌توان با ملايمت و به تدريج محدود كرد.
منبع:سايت انوار طاها