چهارشنبه، 27 اسفند 1393

پرسش :

واقعه ی ظهور یک باره به وقوع می پیوندد یا آرام و تدریجی؟

پاسخ :
شرح سؤال:
بسمه تعالی، سلام، شرایطی که در زمان ظهور حضرت حجت به وقوع می پیوندد مانند این که زمین و سنگ به حرف می آیند و تکنولوژی رنگ و لعاب خود را از دست می دهد و در مجموع شعور بالایی حتی در جمادات وعده داده شده، آیا به تدریج مثلاً طی چند سال رخ می دهد یا ناگهانی است و اصلاً ظهور خود حضرت علیه السلام ناگهانی است یا طی چند سال مثلاً حتی صد سال رخ می دهد؟ مثلاً مردم شب خوابند صبح که بیدار می شوند زمین تغییر یافته و حضرت ناگهان ظهور می کنند؟ آیا این که گفته می شود حضرت روز جمعه ظهور می فرمایند یعنی یک جمعه قبلش هیچ خبری نیست ناگهان جمعه ی بعد زمین و زمان عوض می شود یا یک امر تدریجی و کاملاً آرام است که ممکن است شروع شده باشد و به تدریج کامل شود و کمال آن با ظهور جسمانی مبارک ایشان است؟

پاسخ از استاد اصغر طاهر زاده:
باسمه تعالی، سلام علیکم، در مورد شخص حضرت مهدی «عجل الله تعالی فرجه الشریف» در روایت داریم که «حضرت جواد علیه السلام مى‏ فرمایند: خداى سبحان کار او [قائم‏] را یک‏ شبه‏ اصلاح مى‏ کند و اوضاع را به نفع او تغییر مى ‏دهد، چنان که کار موسى (ع) را یک‏ شبه‏ اصلاح کرد. او براى گرفتن پاره اى‏ آتش براى خانواده اش رفت، ولى هنگام بازگشت به شرافت رسالت و افتخار نبوت نایل شده بود. آن‏گاه حضرت جواد علیه السلام فرمودند: «افْضلُ اعمالِ شیعَتِنا انْتظارُ الْفَرَج»، بهترین اعمال شیعیان ما انتظار فرج است.» (بحارالانوار، ج51، ص156) ولی در مورد تغییر عالم باید تدریجی باشد تا به آن صورت نهایی برسد که در کتاب «آخرالزمان شرایط ظهور باطنی ترین بُعد هستی» متذکر شده‌‌ام (1). موفق باشید.

پی نوشت:
(1) کتاب مورد نظر را می توانید از آدرس زیر دانلود کنید:
http://almizan.lobolmizan.ir/index.php/kotob/51-1389-05-08-05-34-28/509-1390-08-10-19-14-39