جمعه، 7 فروردين 1394

پرسش :

چرا از اول امامت امام زمان علیه السلام، غیبت کبری شروع نشد؟

پاسخ :
غیبت صغری، زمینه ساز غیبت کبری است. در واقع غیبت اول به منظور آمادگی مردم برای پذیرش غیبت کبری رخ داد؛ زیرا غایب شدن در زمانی طولانی، امری بس غریب و نامأنوس و باور آن برای مردم دشوار است. به همین جهت امام هادی علیه السلام با مردم کمتر معاشرت می کردند و جز با اصحاب خاص خود با کسی ارتباط نداشتند. وقتی امام حسن عسکری علیه السلام به امامت رسیدند، در اکثر اوقات از پشت پرده با مردم سخن می گفتند تا مردم برای پذیرش غیبت امام دوازدهم مهیا شوند.
علاوه بر این، اگر غیبت کبری از همان اول صورت می گرفت، وجود مقدس امام زمان علیه السلام مورد غفلت واقع می شد و کم کم به فراموشی می پیوست. بنابراین غیبت صغری آغاز شد تا شیعیان در آن ایام به وسیله نواب با امام خود تماس داشته و در وجود حضرت تردید نداشته باشند.

جهت مطالعه بیشتر به کتابهای ذیل مراجعه نمایید:
دادگستر جهان، ص225؛ یک صد پرسش و پاسخ پیرامون امام زمان، علیرضا رجالی تهرانی، ص81؛ اثبات الوصیه، مسعودی، ص206؛ نشانی از امام زمان غایب علیه السلام، دکتر محمد مهدوی رکنی، ص15؛ سیمای آفتاب، ص88.

منبع: www.hawzah.net