يکشنبه، 23 فروردين 1394

پرسش :

براي عمل به آموخته هاي ديني خود چه كارهايي را بايد انجام دهم؟

پاسخ :
به طور كلي عمل نمودن مشكل‏تر از آموختن علم است مخصوصا اگر ظاهر آن عمل مخالف خواسته‏ هاي نفساني وميل به لجام گسيختگي آدمي باشد به همين جهت براي عمل به آموخته‏ هاي ديني خود بايد در خويش ايجاد انگيزه نمود. همان طور كه يك كارگري به انگيزه به دست آوردن مزد مشقات فراواني را تحمل مي‏ كند و حتي راضي به واگذاركردن آن سختي‏ها به شخص ديگري نيست. اگر انسان با توجه و شناخت روحيات خويش داراي انگيزه‏اي مناسب شد. مسلما عمل به دستورات شرع سهل‏تر مي‏ گردد. شما ابتدا درباره روحيات خود فكر كنيد اگر ترس از جهنم اثرگذاري بيشتري نسبت به شما دارد راجع به اوصاف جهنم و سختي‏ هاي دوران بعد از مرگ مطالعه كنيد و اگر شوق رسيدن به بهشت و بهره‏ مند شدن از نعمت‏ هاي موجود در آن چنين است مطالعه خود را معطوف به اين موضوع نماييد و اگر قوه عقلانيتان قوي‏تر است در زمينه اعتقادات و استدلالات راجع به شريعت و توحيد و معاد مطالعه وانديشه كنيد واگر داراي احساسات و عاطفه سرشار و زيادي هستيد در صفات جميله خداوند (رحمانيت، لطف،محبت، جُود، كرم و...) تحقيق نماييد. مسلما اگر روحيه خود را درست شناخته باشيد اين مطالعات انگيزه كافي راجهت عمل به دستورات شرع در شما ايجاد مي كند، گرچه امكان شكست و زمين خوردن و سقوط صد در صد منتفي نمي ‏گردد ولي اين خود آزمايش خداوند است كه هيچ شخصي را در دوران زندگي فارغ از آزمايش ‏هاي خويش قرارنمي ‏دهد و وظيفه ما دست و پنجه نرم كردن و مبارزه با شيطان و هواي نفس است.
منبع:سايت انوار طاها