يکشنبه، 23 فروردين 1394

پرسش :

چرا عارضه وسواسی بيشتر در خانواده‌های مذهبی مشاهده می‌گردد؟

پاسخ :
علت اين كه بيماري وسواسی بيشتر در خانواده‌هاي مذهبي مشاهده می‌شود، اين است كه آنان با اين مسائل بيشتر سر و كار دارند و بيش از اندازه حساسيت پيدا مي‌كنند . اصولا وسواسي حساسيت بيش از اندازه است؛ يعني افراط در يك عادت تبديل به وسوسه مي‌شود.
افراد مؤمن چون با نماز و وضو و غسل و نجس و پاكي بيشتر سر و كار دارند و احيانا در اين امور افراط مي‌كنند، حساسيت نسبت به آن‌ها پيدا مي‌كنند. در نتيجه دچار وسواس در اين زمينه‌ها مي‌شوند. بسيار روشن است كساني كه هيچ گونه ارتباطي با نماز و وضو و غسل و نجس و پاكي ندارند، دچار اين بيماري نمي‌شوند.
البته افراد غير مذهبي نيز ممكن است به عادت‌هاي ديگري وسوسه پيدا كنند، مانند اين كه احساس مي‌كنند زلفهايش صاف نيست، يا صورتش كثيف است يا ناخنش را با دندان مي‌جود يا هميشه دستش را به سر و صورت يا اعضاي ديگر خود مي‌كشد. بنابر اين وسواسی مخصوص افراد مذهبي نيست، بلكه غير مذهبی‌ها نيز دچار وسوسه در زمينه‌هاي مختلف می‌‎شوند.
منبع:سايت انوار طاها