يکشنبه، 23 فروردين 1394

پرسش :

چه راههاي انسان را به طور كامل از وسواس خارج مى سازد؟

پاسخ :
براى درمان وسواس راههاى متعددى ذكر شده است; امّا از آنجا كه پايه هاى وسواس بر عوامل متفاوتى نهاده شده، ابتدا بايد علت يابى كرد; سپس به درمان آن پرداخت.
برخى از عواملى كه در درمان وسواس مى تواند تأثير بسزايى داشته باشد عبارتند از:
1. گاهى انسان كاملا به دستور و امر بى اطّلاع است و چاره اى براى آن نمى جويد و تنها چاره ساز خداست از اين رو، در دعا آمده است: خدايا وسوسه سينه مرا جز امر تو زايل نمى كند.
2. گاهى غلبه وسواس در اثر ضعف بدن در برخى از ابعاد آن، مانند اعصاب است كه با تقويت و تغذيه مناسب مى توان آن را جبران كرد و در پاره يى موارد كه شدت مى يابد لازم است به پزشك متخصص مراجعه شود.
3. گاهى با بى اعتنايى مى توان وسوسه را علاج نمود; هم چنان كه كيثرالشك نبايد به شك خود اعتنا كند. كثيرالشك كسى است كه در يك نماز سه بار شك كند يا در سه نماز پى در پى.
4. دعا درمانى; بى شك توسّل و دعا به حضرت حقّ و حضرات معصومان((عليهم السلام))بهترين داروى شفابخش وسواس است.
منبع:سايت انوار طاها