يکشنبه، 23 فروردين 1394

پرسش :

براى كودكان زير 1 سال چه بازیهایى مناسب است؟

پاسخ :
كودكان زير 1 سال، افزون بر بازى‏ هاى فعال (نشستن، سينه‏ خير رفتن، ايستادن، خوابيدن روى شكم و ايستادن روى ساعدها) به بازى ‏هاى كاركردى يا تمرينى نيز به شدت علاقه نشان مى‏ دهند؛ مثل اين كه وقتى جغجغه را تكان مى‏ دهند، صدا مى‏ دهد يا وقتى به عروسكشان ضربه مى‏ زنند، تكان مى‏ خورد يا وقتى به جعبه‏اى خالى مشت مى ‏كوبند، از آن صدايى بلند مى شود. كودك وقتى اين بازى را انجام مى ‏دهد، لبخند مى‏ زند و گاهى صداهايى از خود در مى‏ آورد كه نشان دهنده خوشحالى او است. يكى از بازى‏ هاى بسيار جذاب براى اين سن، بازى «دالى موشه» يا «دالى دالى» است. اين بازى را مى‏ توان از همان ماه‏ هاى اول زندگى كودك با استفاده از دست‏ها انجام داد. در ماه‏ هاى بعد مى‏ توان از پشت مبل، در يا ديوار با او بازى كرد. فايده مهم اين بازى، افزون بر سرگرمى كودك، اين است كه ترس از جدايى (ر. ك: ج 1، ص 178 و 179) را كاهش مى‏ دهد. بازى ديگرى كه كودك را در اين سن سرگرم مى‏ كند، يافتن اسباب‏ بازى پنهان شده است؛ البته اگر در حضورش آن را زير پتو يا شى‏ء ديگرى پنهان كنيد. او همچنين از پرتاب كردن اسباب‏ بازى‏ ها به اطرافش لذت مى برد و صحنه و صدايى كه از افتادن آن ايجاد مى‏ شود، او را خوشحال و هيجان‏ زده مى ‏كند. فرزند زير 1 سال شما از به هم زدن و كشيدن اسباب‏ بازى‏ ها روى سطوح سخت و ايجاد صدا و هل دادن اشياى كوچك با انگشت به جلو نيز لذت مى ‏برد و بازى دس دسى، دميدن در لوله ‏هاى كاغذى خالى و تقليد صداى حيوانات برايش جالب است.
منبع: کتاب نسيم مهر(3)، حجت الاسلام حسين دهنوي، انتشارات خادم الرضا(عليه السلام)/1388