سه‌شنبه، 25 فروردين 1394

پرسش :

فرزندم را از چه سنى و چگونه آموزش دهم تا لباس‏هايش را خود تعويض كند؟

پاسخ :
سن مناسب براى لباس پوشيدن كودكان، حدود 3 سالگى است.
براى آمادگى، از نوپايى آغاز كنيد و اجازه دهيد خودش تلاش كند؛ البته مراقب باشيد كه كلافه و در نتيجه عصبانى نشود.
از همان نوپايى، اسم لباس‏ها را به او بگوييد تا در 3 سالگى كار راحت‏تر شود.
توجه به نكات ذيل، او را در لباس پوشيدن، مستقل مى ‏كند:
1. كودك براى لباس پوشيدن به زمان زيادى نياز دارد. در تنظيم برنامه‏ ها اين وقت را در نظر بگيريد تا از كندى او عصبانى نشويد و دستپاچه ‏اش نكنيد؛
2. لباس‏هاى او را به ترتيبى كه بايد بپوشد، بچينيد و آن‏ها را در يك جا قرار دهيد تا منتظر نماند؛
3. تا مدتى در حد نياز و در صورت تمايل خودش به او كمك كنيد؛
4. در خريد لباس براى فرزندتان دقت كنيد.
أ. شلوار يا دامن با كمر كشباف مناسب هستند؛
ب. شلوار زيب‏دار براى پسران زير 7 سال مناسب نيستند؛ چون ممكن است هنگام بالا كشيدن زيب، بدنشان آسيب ببيند؛
ج. لباس‏ها بايد داراى دكمه ‏ها يا بندهاى چسبى بزرگ باشند؛
5. به كودك بياموزيد كه دكمه‏ ها را از پايين به بالا ببندد؛
6. بهتر است هنگام لباس پوشيدن، تلويزيون خاموش باشد تا تمركز داشته باشد؛
7. از تحسين و تشويق او غافل نشويد.

منبع:کتاب نسيم مهر(3)، حجت الاسلام حسين دهنوي، انتشارات خادم الرضا(عليه السلام)/1388