سه‌شنبه، 25 فروردين 1394

پرسش :

ازكجا بفهميم فرزندمان مسؤوليت ‏پذير شده است؟ آيا نشانه‏ هايى دارد؟

پاسخ :
نشانه هاى فرزند مسؤول چنين است:
1. در تصميم‏ گيرى‏ها متزلزل نيست و به طور معمول تصميم‏ هاى درستى مى ‏گيرد؛
2. مى تواند برخلاف تصميم گروه همسالان تصميم بگيرد؛
3. انتخاب راهى از بين راه‏ هاى گوناگون برايش سهل و راحت است؛
4. به طور معمول به انجام كارهاى ساده قانع نمى ‏شود و مايل است وظايف جدى‏تر و پيچيده‏ترى را به عهده گيرد؛
5. هدف‏ها و علايق گوناگونى دارد؛
6. وظايف خود را بدون يادآورى يا دستور ديگران (والدين) انجام مى ‏دهد؛
7. بدون جر و بحث، به محدوديت‏هايى كه از سوى والدين وضع شده ‏اند، احترام مى ‏گذارد و آن‏ها را رعايت مى ‏كند؛
8. توان حل مشكلات خود را دارد؛
9. مسؤوليت نتيجه اعمال و رفتار خود را مى ‏پذيرد؛
10. براى كارهايى كه انجام مى ‏دهد، دليل دارد؛
11. در صورتى كه مرتكب اشتباهى شود، به اشتباه خود اعتراف مى‏ كند؛
12. در ناكامى‏ هايش ديگران را مقصر نمى‏ داند؛
13. به پيمان‏هايى كه مى ‏بندد (قول‏هايى كه مى ‏دهد)، عمل مى ‏كند؛
14. تا جايى كه در توان دارد، قوانين و مقررات اجتماعى را زير پا نمى‏ گذارد.

منبع:کتاب نسيم مهر(3)، حجت الاسلام حسين دهنوي، انتشارات خادم الرضا(عليه السلام)/1388