سه‌شنبه، 25 فروردين 1394

پرسش :

چرا يکي ازمهم‏ترين و حساس‏ترين وظيفه بانوان پرورش و تربيت فرزند است؟

پاسخ :
در اين باره پدر و مادر هر دو مسئوليت دارند ليكن ثقل اين كارمعمولا بر دوش مادران مي باشد. زيرا آنها هستند كه مي توانند مرتبا از كودكان خويش مراقبت وحفاظت نمايند.اگر مادران به وظيفه سنگين و مقدس مادرى آشنا باشند و با برنامه صحيح نونهالان اجتماع را پرورش دهند مي توانند اوضاع عمومى‏ يك اجتماع بلكه جهان را به طور كلى دگرگون سازند.بنابراين ترقى وتنزل،پيشرفت و عقب ‏ماندگى اجتماع در دست‏ والدين و بالاخص مادران است.بدين جهت پيغمبر اسلام (ص) فرمود:بهشت در زير پاى مادران است. (1)
اطفالى كه هم اكنون در محيط كوچك خانه پرورش مى ‏يابند مردان‏ و زنان آينده اجتماع خواهند بود.هر درسى را كه در محيط خانه و در دامن‏ پدر و مادر فرا گيرند در اجتماع فردا به مرحله عمل خواهند رسانيد.اگرخانواده ‏ها اصلاح گردند اجتماع نيز حتما اصلاح خواهد شد. چون ‏اجتماع به غير از همين خانواده‏ ها چيزى نيست. اگر كودكان امروز، تندخو، ستيزه‏گر، متجاوز، چاپلوس، دروغگو، بد اخلاق، كوتاه فكر، بى‏ اراده، تو سرى خور، زور شنو، ترسو، خجول، نادان، خودخواه، پول پرست، لاابالى پرورش يابند جامعه بزرگ فردا نيز به همين صفات واخلاق زشت گرفتارخواهد شد.اگر امروز تو سرى خور شما بودند فرداتو سرى خور ستمگران خواهند شد.اگر امروز با تملق و چاپلوسى از شماچيزى گرفتند فردا هم در مقابل زورگويان چاپلوسى خواهند كرد و بالعكس اگر كودكان امروز درستكار، شجاع، بلند همت، خوش اخلاق، خيرخواه، بردبار، با ايمان، غير متجاوز، عدالتخواه، بزرگ نفس، حقگو، امانتدار، دانا، روشنفكر، راستگو تربيت‏ شوند فردا هم همين صفات عالى را به صورت‏ كاملترى ظاهر خواهند ساخت. بنابراين، پدران و مادران و بالاخص مادران در قبال فرزندان خويش و اجتماع، بزرگترين و سنگين‏ترين مسؤوليت را خواهند داشت.

پی نوشتها:
1- مجمع الزوائد ج 8 ص 138.
منبع:سايت انوار طاها