سه‌شنبه، 25 فروردين 1394

پرسش :

نقش مادر در زبان آموزي کودکان چيست؟

پاسخ :
مادر در آموزش زبان بايد نكاتي را مورد نظر داشته باشد كه اهم آنها عبارتند از :
1- بيان كلمات از ساده به مشكل باشد، از كلمات يك هجايي شروع كند تا بتدريج بتوان كلمات چند هجايي را به او آموخت.
2- با كودك با زبان ساده و قابل فهم حرف بزند نه با زبان علمي غليظ . البته اين امر مانع آن نيست كه مادر درست و صحيح حرف بزند.
3- از كلماتي استفاده كند كه بيشتر مورد نياز كودكند.
4- بيان عبارات سريع نباشد كه انتقالش به ذهن كودك با دشواري هايي همراه است .
5- عبارات طولاني به كار نبرد .
6- در حين صحبت اگر كودك دچار خطائي شد به يک روشي آن را اصلاح كند .و كودك را تنبيه و تمسخر نكند .
7- اصلاح تلفظ بايد از زماني شروع شود كه كودك صداهاي حروف را از هم تشخيص مي دهد .
8- هرگز كلمه اي را به حساب اين كه از آن خوشش مي آيد غلط تلفظ نكنيم .
9- در آموزش يك اسم نام اصلي و صحيح را بكار ببريم به عنوان مثال كلمه گوسفند را براي گوسفند به كار ببريم نه كلمه بع بعي را .
منبع:سايت انوار طاها