شنبه، 19 ارديبهشت 1394

پرسش :

دوای درد چشم چیست؟

پاسخ :
كشف الغُمَّة عن جَميل بن دَرّاج :
كُنتُ عِندَ أبي عَبدِ اللّه‏ِ عليه‏السلام فَدَخَلَ عَلَيهِ بُكَيرُ بنُ أعيَنَ وهُوَ أرمَدُ .
فَقالَ لَهُ أبو عَبدِ اللّه‏ِ عليه‏السلام : الظَّريفُ يَرمَدُ؟ !
فَقالَ : وكَيفَ يَصنَعُ؟
قالَ : إذا غَسَلَ يَدَهُ مِنَ الغَمَرِ مَسَحَها عَلى عَينَيهِ .
قالَ : فَفَعَلتُ ذلِكَ فَلَم أرمَد .
كشف الغُمَّة- به نقل از جميل بن دَرّاج: نزد امام صادق عليه‏السلام بودم . بُكَير بن اعيَن ، در حالى كه چشم‏درد داشت ، وارد شد . امام عليه‏السلام به او گفت : «انسان زيرك هم چشم‏درد مى‏كشد؟!» .
[كسى] پرسيد : چه كند؟
فرمود : «هنگامى كه چربى را از دستان خود شست ، دستى بر چشمانش بكشد» .
من اين كار را انجام دادم و چشم‏درد نديدم .
كشف الغمّة ، جلد 2 ، صفحه 376 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 148 ، حديث 19 دانش نامه احاديث پزشكي : 2 / 92
www.hadithcity.com