شنبه، 19 ارديبهشت 1394

پرسش :

چشم درد چه فايده ای دارد؟

پاسخ :
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
لا تَكرَهوا أربَعَةً ؛ فَإِنَّها لِأَربَعَةٍ : لاتَكرَهُوا الزُّكامَ ؛ فَإِنَّهُ أمانٌ مِنَ الجُذامِ ، ولا تَكرَهُوا الدَّماميلَ ؛ فَإِنَّها أمانٌ مِنَ البَرَصِ ، ولا تَكرَهُوا الرَّمَدَ ؛ فَإِنَّهُ أمانٌ مِنَ العَمى ، ولا تَكرَهُوا السُّعالَ ؛ فَإِنَّهُ أمانٌ مِنَ الفالِجِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
چهار چيز را ناخوشايند مداريد ؛ زيرا كه براى چهار چيز ، سودمندند : زكام را ناخوشايند مداريد ؛ زيرا مايه ايمنى از جذام است . كورَك‏ها را ناخوشايند مداريد ؛ زيرا مايه ايمنى از پيسى‏اند . چشمْ‏درد را ناخوشايند مداريد ؛ زيرا مايه ايمنى از كورى است . و سرفه را ناخوشايند مداريد ؛ زيرا مايه ايمنى از فلج شدن است .
الخصال ، صفحه 210 ، حديث 32 عن الإمام الصادق عن آبائه عليهم‏السلام ، الدعوات ، صفحه 121 ، حديث 294 ، روضة الواعظين ، صفحه 340 ، طبّ النبيّ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم ، صفحه 12 وفيه «يقطع العروق» بدل «أمان من» في المواضع الأربعة ، بحار الأنوار ،ج 62 ، صفحه 185 ، حديث 9 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 488
www.hadithcity.com