شنبه، 19 ارديبهشت 1394

پرسش :

چه چيزهايی برای درمان كم مويی سودمند است؟

پاسخ :
رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
اِختَضِبوا بِالحِنّاءِ ؛ فَإِنَّهُ يَجلُو البَصَرَ ، ويُنبِتُ الشَّعرَ ، ويُطَيِّبُ الرّيحَ ، ويُسَكِّنُ الزَّوجَةَ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
به حنا خضاب بنديد ؛ چرا كه ديده را جلا مى‏دهد ، مو بر مى‏روياند ، بو را خوش مى‏سازد و همسر مرد را آرامش مى‏بخشد .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 483 ، حديث 4 عن الإمام زين العابدين عليه‏السلام ، كتاب من لا يحضره الفقيه ، جلد 1 ، صفحه 121 ، حديث 272 ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 99 ، حديث 9 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 548
**********
الإمام الهادي عليه‏السلام :
التَّسريحُ بِمِشطِ العاجِ يُنبِتُ الشَّعرَ فِي الرَّأسِ ، ويَطرُدُ الدّودَ مِنَ الدِّماغِ ، ويُطفِئُ المِرارَ ، ويُنَقِّي اللِّثَةَ وَالعُمورَ .
امام هادى عليه‏السلام :
شانه كردن با شانه عاج ، مو را بر سر مى‏روياند ، كِرم‏ها را از مغز ، دور مى‏سازد ، تلخه را فرو مى‏نشاند ، و لثه و گوشت ميان دندان‏ها را پاك و تميز مى‏كند .
مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 167 ، حديث 478 ، بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 51 ، حديث 9 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 548
**********
الإمام الصادق عليه‏السلام :
الكُحلُ يُنبِتُ الشَّعرَ ، ويُحِدُّ البَصَرَ ، ويُعينُ عَلى طولِ السُّجودِ .
امام صادق عليه‏السلام :
سرمه ، مو بر مى‏روياند ، ديده را تيزى مى‏بخشد و انسان را بر طولانى ساختن سجده ، يارى مى‏رساند .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 494 ، حديث 6 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 548
**********
عنه عليه‏السلام :
الإِثمِدُ يَجلُو البَصَرَ ، ويُنبِتُ الشَّعرَ ، ويَذهَبُ بِالدَّمعَةِ .
امام صادق عليه‏السلام :
سرمه اِثْمِد ، چشم را جلا مى‏دهد ، مو بر مى‏روياند و اشك را مى‏بَرَد .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 494 ، حديث 7 ، ثواب الأعمال ، صفحه 40 ، حديث 1 ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 94 ، حديث 3؛ مسند ابن حنبل ، جلد 1 ، صفحه 497 ، حديث 2047 ، السنن الكبرى ، جلد 4 ، صفحه 436 ، حديث 8257 كلاهما عن ابن عبّاس عن رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم وليس فيهما «ويذهب بالدمعة» ، كنز العمّال ، جلد 10 ، صفحه 19 ، حديث 28163 نقلاً عن التاريخ الكبير للبخاري عن معبد بن هوذة دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 548
**********
الإمام الرضا عليه‏السلام :
السِّواكُ يَجلُو البَصَرَ ، ويُنبِتُ الشَّعرَ ، ويَذهَبُ بِالدَّمعَةِ .
امام رضا عليه‏السلام :
مسواك زدن ، ديده را جلا مى‏دهد ، مو بر مى‏روياند و آبريزش چشم را از ميان مى‏بَرَد .
مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 118 ، حديث 279 ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 137 نقلاً عن طبّ الأئمّة لابني بسطام دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 548
**********
عنه عليه‏السلام :
التّينُ يَذهَبُ بِالبَخَرِ ، ويَشُدُّ الفَمَ والعَظمَ ، ويُنبِتُ الشَّعرَ ، ويَذهَبُ بِالدّاءِ ، ولايُحتاجُ مَعَهُ إلى دَواءٍ .
امام رضا عليه‏السلام :
انجير ، بوى بد دهان را مى‏بَرَد ، دهان و استخوان‏ها را استحكام مى‏بخشد ، مو بر مى‏رويانَد ، درد را مى‏بَرَد و با وجود آن ، ديگر به دارويى نياز نيست .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 358 ، حديث 1 ، المحاسن ، جلد 2 ، صفحه 372 ، حديث 2298 كلاهما عن أحمد بن محمّد بن أبي نصر ، مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 376 ، حديث 478 كلاهما نحوه ، بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 185 ، حديث 2 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 548
www.hadithcity.com