شنبه، 19 ارديبهشت 1394

پرسش :

شانه كردن موی سر چه فوايدی دارد؟

پاسخ :
رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
كَثرَةُ تَسريحِ الرَّأسِ تَذهَبُ بِالوَباءِ ، وتَجلِبُ الرِّزقَ ، وتَزيدُ فِي الجِماعِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
فراوان شانه زدن موها ، وَبا را از ميان مى‏بَرَد ، روزى مى‏آورد و بر قدرت انسان براى نزديكى مى‏افزايد .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 489 ، حديث 6 ، ثواب الأعمال ، صفحه 40 ، حديث 1 ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 118 ، حديث 7 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 530
**********
الإمام الصادق عليه‏السلام :
كَثرَةُ التَّمَشُّطِ تُقَلِّلُ البَلغَمَ .
امام صادق عليه‏السلام :
شانه كردن فراوان ، از بَلغَم مى‏كاهد .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 489 ، حديث 9 عن الإمام الكاظم عليه‏السلام ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 118 ، حديث 10 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 530
**********
مكارم الأخلاق عن الإمام الصادق عليه‏السلام :
تَسريحُ الرَّأسِ يَقطَعُ البَلغَمَ ، وتَسريحُ الحاجِبَينِ أمانٌ مِنَ الجُذامِ ، وتَسريحُ العارِضَينِ يَشُدُّ الأَضراسَ .
وسُئِلَ عَن حَلقِ الرَّأسِ ، قالَ : حَسَنٌ .
مكارم الأخلاق :
امام صادق عليه‏السلام فرمود : «شانه‏كردن سر ، بلغم را از ميان مى‏بَرَد . شانه زدن ابروها ، مايه ايمنى از جذام است ، و شانه كردن رُخساره ، دندان‏ها را استحكام مى‏بخشد» .
از ايشان ، درباره تراشيدن سر پرسيدند .
فرمود : «خوب است» .
مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 167 ، حديث 480 ، طبّ الأئمّة لابني بسطام ، صفحه 19 عن داوود بن فرقد نحوه وزاد فيه «وتسريح اللحية يذهب بالوباء ، وتسريح الذؤابتين يذهب ببلابل الصدر» ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 115 ، حديث 16 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 530
**********
الإمام الصادق عليه‏السلام :
الثَّوبُ النَّقِيُّ يَكبِتُ العَدُوَّ ، وَالدُّهنُ يَذهَبُ بِالبُؤسِ ، وَالمَشطُ لِلرَّأسِ يَذهَبُ بِالوَباءِ ،
قالَ : قلتُ : ومَا الوَباءُ؟
قالَ : الحُمّى ، وَالمَشطُ لِلِّحيَةِ يَشُدُّ الأَضراسَ .
امام صادق عليه‏السلام :
«جامه پاكيزه ، دشمن را در هم مى‏شكند ، چرب كردنِ پوست ، سختى را از ميان مى‏بَرَد و شانه كردن سر ، وبا را دور مى‏كند» .
راوى گويد كه پرسيدم : وبا چيست؟
فرمود : «تب . شانه كردن ريش ، دندان‏ها را استحكام مى‏بخشد» .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 488 ، حديث 1 عن سفيان بن السمط ، كتاب من لا يحضره الفقيه ، جلد 1 ، صفحه 128 ، حديث 319 ، مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 162 ، حديث 451 نحوه وفيهما من «المشط للرأس ...» ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 117 ، حديث 4 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 532 در كتاب من لا يحضره الفقيه و مكارم الأخلاق ، دو جمله اول روايت ، نيامده است .
www.hadithcity.com