شنبه، 19 ارديبهشت 1394

پرسش :

به چه اندازه بايد از جذامی دوری گزيد؟

پاسخ :
رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم
- مِن وَصِيَّتِهِ لِعَلِيٍّ عليه‏السلام: يا عَلِيُّ ، كَرِهَ اللّه‏ُ عز و جل لاُِمَّتي . . . أن يُكَلِّمَ الرَّجُلُ مَجذوماً إلاّ أن يَكونَ بَينَهُ وبَينَهُ قَدرُ ذِراعٍ . وقالَ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم : فِرِّ مِنَ المَجذومِ فِرارَكَ مِنَ الأَسَدِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم
- از سفارش‏هاى ايشان به امام على عليه‏السلام: «اى على! خداوند براى امّت من ، اين را خوش ندارد . . . كه كسى با جذاميان سخن گويد ، مگر اين كه ميانشان به اندازه يك ذراع ، فاصله باشد» .
همچنين فرمود : «از جذامى بگريز ، چنان كه از شيرى مى‏گريزى» .
كتاب من لايحضره الفقيه ، جلد 4 ، صفحه 357 ، حديث 5762 عن حمّاد بن عمرو وأنس بن محمّد عن أبيه ، وج 3 ، صفحه 557 ، حديث 4914 ، الخصال ، صفحه 520 ، حديث 9 كلاهما عن الحسين بن زيد ، مكارم الأخلاق ، جلد 2 ، صفحه 323 ، حديث 2656 نحوه وكلّها عن الإمام الصادق عن آبائه عليهم‏السلام ، بحار الأنوار ، جلد 77 ، صفحه 50 ، حديث 3 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 498
**********
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
كَلِّمِ المَجذومَ وبَينَكَ وبَينَهُ قَدر رُمحٍ ، أو رُمحَينِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
در حالى با جذامى سخن بگو كه ميان تو و او ، به اندازه يك يا دو نيزه ، فاصله است .
كنز العمّال ، جلد 10 ، صفحه 54 ، حديث 28329 نقلاً عن ابن السني وأبي نعيم في الطبّ عن عبد اللّه‏ بن أبي أوفى دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 500
www.hadithcity.com