يکشنبه، 20 ارديبهشت 1394

پرسش :

چه چيزهايی بوی بد دهان را برطرف می كند؟

پاسخ :
الإمام الصادق عليه‏السلام :
السِّواكُ يَجلُو البَصَرَ وَالإِثمِدُ يَذهَبُ بِالبَخَرِ .
امام صادق عليه‏السلام :
مسواك زدن ، ديده را جلا مى‏دهد و سرمه ، بوى بد دهان را مى‏برد .
مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 108 ، حديث 230 ، بحار الأنوار ، جلد 77 ، صفحه 55 ، حديث 3 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 404
**********
المحاسن عن محمّد بن الحسن بن شمّون :
كَتَبتُ إلى أبِي الحَسَنِ عليه‏السلام : إنَّ بَعضَ أصحابِنا يَشكُو البَخَرَ ، فَكَتَبَ عليه‏السلام إلَيهِ : كُلِ التَّمرَ البَرنِيَّ .
قالَ : وكَتَبَ إلَيهِ آخَرُ يَشكو يَبسا ، فَكَتَبَ عليه‏السلام إلَيهِ : كُلِ التَّمرَ البَرنِيَّ عَلَى الرّيقِ وَاشرَب عَلَيهِ الماءَ .
فَفَعَلَ فَسَمِنَ وغَلَبَت عَلَيهِ الرُّطوبَةُ ، فَكَتَبَ إلَيهِ يَشكو ذلِكَ .
فَكَتَبَ إلَيهِ : كُلِ التَّمرَ البَرنِيَّ عَلَى الرّيقِ ولا تَشرَب عَلَيهِ الماءَ . فَاعتَدَلَ .
المحاسن- به نقل از محمّد بن حسن بن شمّون: براى امام كاظم عليه‏السلام چنين نوشتم : يكى از شيعيان از بوى بد دهان ، اظهار ناراحتى مى‏كند . براى وى اين‏گونه نوشت : «خرماى بَرْنى بخور» .
يكى ديگر براى وى نوشت و از خشكىِ مزاج ، اظهار ناراحتى كرد . امام عليه‏السلام براى وى نوشت : «ناشتا ، خرماى برنى بخور و بر روى آن نيز آب بنوش» .
آن شخص ، چنين كرد و از آن پس ، چاق شد و رطوبت بر مزاج وى غلبه يافت .
ديگر بار به امام عليه‏السلام نوشت و از اين پيشامد ، اظهار ناراحتى كرد . براى وى نوشت : «ناشتا ، خرماى برنى بخور ؛ اما بر روى آن آب منوش» . پس اعتدال يافت .
المحاسن ، جلد 2 ، صفحه 343 ، حديث 2183 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 203 ، حديث 1 وراجع : طبّ الأئمّة لابني بسطام ، صفحه 66 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 404
**********
الإمام الرضا عليه‏السلام :
التّينُ يَذهَبُ بِالبَخَرِ ، ويَشُدُّ الفَمَ وَالعَظمَ ، ويُنبِتُ الشَّعرَ ، ويَذهَبُ بِالدّاءِ ، ولا يُحتاجُ مَعَهُ إلى دَواءٍ .
امام رضا عليه‏السلام :
انجير ، بوى بد دهان را مى‏بَرَد ، دهان و استخوان‏ها را استحكام مى‏بخشد ، مو بر مى‏روياند ، درد را مى‏برد و با وجود آن ، ديگر به دارويى نياز نيست .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 358 ، حديث 1 ، المحاسن ، جلد 2 ، صفحه 372 ، حديث 2298 وفيه «حتّى لا» بدل «ولا» وليس فيه «الفم» وكلاهما عن أحمد بن محمّد بن أبي نصر ، مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 376 ، حديث 1252 نحوه ، بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 185 ، حديث 2 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 404
www.hadithcity.com