دوشنبه، 28 ارديبهشت 1394

پرسش :

زياد حمام رفتن چه اثری دارد؟

پاسخ :
امام صادق عليه‏السلام :
ثَلاثةٌ يُسْمِنَّ وثَلاثةٌ يُهْزِلْنَ، فأمّا الّتي يُسْمِنَّ: فإدْمانُ الحَمّامِ، وشَمُّ الرائحَةِ الطَّيّبهِ، ولُبْسُ الثِّيابِ اللَّيّنَةِ، وأمّا الّتي يُهْزِلْنَ: فإدْمانُ أكْلِ البَيضِ ، والسَّمَكِ ، والطَّلْعِ ؛
سـه چيز انسان را فربه مى‏كند و سه چيز لاغر مى‏سازد . آن سه كه فربه مى‏كند: حمّام رفتن زياد، بوييدن بوى خوش و پوشيدن لباس نرم است و آن سه كه لاغر مى‏كند: خوردن زياد تخم مرغ، ماهى و خرماى نارس است .
الخصال : 155 / 194 منتخب ميزان الحكمة : 166