دوشنبه، 28 ارديبهشت 1394

پرسش :

شكل های مختلف خوابيدن چيست و چه حكمی دارد؟

پاسخ :
امام على عليه‏السلام :
النَّومُ على أربَعَةِ أوجُهٍ : الأنبياءُ عليهم‏السلام تَنامُ على أقفِيَتِهِم مُستَلقِينَ وأعيُنُهُم لا تَنامُ مُتَوَقِّعَةً لِوَحيِ اللّه عز و جل ، والمُؤمنُ يَنامُ على يَمينهِ مُستَقبِلَ القِبلَةِ ، والمُلوكُ وأبناؤها تَنامُ على شَمائلها لِيَستَمرئوا ما يأكُلونَ ، وإبليسُ وإخوانُهُ وكُلُّ مَجنونٍ وذوعاهَةٍ يَنامُ على وَجهِهِ مُنبَطِحا .
خوابيدن چهار صورت دارد : پيامبران عليهم‏السلام به پشت دراز مى‏كشند و مى‏خوابند ، امّا چشمانشان بيدار و منتظر وحى خداوند عز و جل است . مؤمن به دست راست و رو به قبله مى‏خوابد . شاهان و شاهزادگان به دست چپ مى‏خوابند ، تا غذايى را كه مى‏خورند به هضم رسانند و ابليس و برادران او و هر ديوانه و آفت زده‏اى ، روى شكم مى‏خوابد .
الخصال : 263 / 140 منتخب ميزان الحكمة : 576