دوشنبه، 28 ارديبهشت 1394

پرسش :

حجامت كردن در روز شنبه چگونه است؟

پاسخ :
طبّ ا لأئمّة عن طلحة بن زيد :
سَأَلتُ أبا عَبدِاللّه‏ِ عليه‏السلام عَنِ الحِجامَةِ يَومَ السَّبتِ ، قالَ : يُضَعِّفُ .
قُلتُ : إنَّما عِلَّتي مِن ضَعفي وقِلَّةِ قُوَّتي .
قالَ : فَعَلَيكَ بِأَكلِ السَّفَرجَلِ الحُلوِ مَعَ حَبِّهِ ؛ فَإِنَّهُ يُقَوِّي الضَّعفَ ، ويُطَيِّبُ المَعِدَةَ ، ويُزَكِّي ال مَعِدَةَ .
طبّ الأئمّة عليهم‏السلام
- به نقل از طلحة بن زيد: از امام صادق عليه‏السلام درباره حجامت در روز شنبه پرسيدم .
فرمود : «سستى مى‏آورد» .
گفتم : اصلاً بيمارىِ من ، از ضعف و كم‏قوّتىِ من است .
فرمود : «در اين صورت ، بِه شيرين را با دانه‏اش بخور ؛ زيرا ضعف را از بين مى‏برد و معده را خوش‏بو مى‏كند و آن را پاك مى‏گرداند» .
طبّ الأئمّة لابني بسطام ، صفحه 136 ، بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 175 ، حديث 36 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 2 / 346 الكافي ، جلد 6 ، صفحه 358 ، حديث 7 ، المحاسن ، جلد 2 ، صفحه 367 ، حديث 2281 كلاهما عن سفيان بن عيينة ، بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 171 ، حديث 18 .