جمعه، 1 خرداد 1394

پرسش :

برگ چغندر چه خواصی دارد؟

پاسخ :
امام كاظم عليه‏السلام :
إنَّ السِّلقَ يَقمَعُ عِرقَ الجُذامِ ، وما دَخَلَ جَوفَ المُبَرسَمِ مِثلُ وَرَقِ السِّلقِ؛
چغندر ، رگ جذام را به كلّى از ميان مى‏بَرد . هيچ چيز به درونِ گرفتار به بِرسا درنيامده است كه همانند برگ چغندر باشد .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 369 ، حديث 5

*******
امام رضا عليه‏السلام :
أطعِموا مَرضاكُمُ السِّلقَ - يَعني وَرَقَهُ - فَإِنَّ فيهِ شِفاءً ولا داءَ مَعَهُ ولا غائِلَةَ لَهُ ، ويُهَدِّئُ نَومَ المَريضِ ، وَاجتَنِبوا أصلَهُ ؛ فَإِنَّهُ يُهَيِّجُ السَّوداءَ؛
به بيمارانتان ، چغندر (يعنى برگ آن را) بدهيد ؛ چرا كه در آن ، درمان است و هيچ بيمارى‏اى به همراه ندارد و هيچ عارضه‏اى در آن نيست و خواب بيمار را آرام مى‏سازد . امّا از خودِ چغندر بپرهيزيد ؛ چرا كه سودا را تحريك مى‏كند .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 369 ، حديث 4