جمعه، 1 خرداد 1394

پرسش :

خوردن خيار در تابستان چه فايده ای دارد؟

پاسخ :
امام رضا عليه‌‏السلام فرمودند:
مَن أرادَ دَفَعَ الزُّكامِ فِي الشِّتاءِ أجمَعَ، فَليَأكُل كُلَّ يَومٍ ثَلاثَ لُقَمِ شَهدٍ . . . وَليَشُمَّ النَّرجِسَ؛ فَإِنَّهُ يَأمَنُ الزُّكامَ ، وكَذلِكَ الحَبَّةُ السَّوداءُ. وإذا جاءَ الزُّكامُ فِي الصَّيفِ، فَليَأكُل كُلَّ يَومٍ خِيارَةً واحِدَةً، وَليَحذَرِ الجُلوسَ فِي الشَّمسِ؛
هر كس مى‏‌خواهد در همه زمستان از زكام ايمن بماند، هر روز، سه لقمه عسل با موم آن بخورد . . . و نرگس ببويد؛ چرا كه از زكام، ايمنى مى‏‌دهد. سياه‏‌دانه نيز چنين است.
امّا اگر زكام در تابستان پيش آيد، در هر روز، يک خيار بخورد و از نشستن در آفتاب، خوددارى ورزد.
طبّ الإمام الرضا عليه‌‏السلام، ص37 وص 38 و بحار الأنوار، ج62، ص324