جمعه، 1 خرداد 1394

پرسش :

سركه خوردن قبل از غذا چه فايده ای دارد؟

پاسخ :
عن محمّد بن عليّ الهمداني:
إنَّ رَجُلاً كانَ عِندَ الرِّضا عليه‌‏السلام بِخُراسانَ ، فَقُدِّمَت إلَيهِ مائِدَةٌ عَلَيها خَلٌّ ومِلحٌ ، فَافتَتَحَ عليه‏السلام بِالخَلِّ فَقالَ الرَّجُلُ : جُعِلتُ فِداكَ ! أمَرتَنا أن نَفتَتِحَ بِالمِلحِ؟ !
فَقالَ : هذا مِثلُ هذا - يَعنِيالخَلَّ - وإنَّ الخَلَّ يَشُدُّ الذِّهنَ ، ويَزيدُ فِي العَقلِ؛
به نقل از محمّد بن على همدانى: مردى در خراسان ، نزد امام رضا عليه‌‏السلام بود. در اين هنگام ، نزد ايشان سفره‌‏اى گستردند كه در آن، سركه و نمک بود. امام عليه‌‏السلام با سركه آغاز كرد. آن مرد گفت: فدايت شوم! به ما فرموده‌‏ايد كه با نمک، آغاز كنيم.
حضرت فرمودند: «اين، همانند آن (يعنى نمک) است. سركه، ذهن را استحكام مى‏‌بخشد و عقل را افزون مى‏‌كند».
الكافي، جلد 6، صفحه 329، حديث 4