جمعه، 1 خرداد 1394

پرسش :

چرا نباید بعد از غذا، آب خورد؟

پاسخ :
امام رضا عليه‌‏السلام:
مَن أرادَ ألاّ تُؤذِيَهُ مَعِدَتُهُ فَلا يَشرَب عَلى طَعامِهِ ماءً حَتّى يَفرُغَ مِنهُ ، ومَن فَعَلَ ذلِكَ رَطِبَ بَدَنُهُ ، وضَعُفَ مَعِدَتُهُ ، ولَم تَأخُذِ العُروقُ قُوَّةَ الطَّعامِ ؛ لِأَنَّهُ يَصيرُ فِي المَعِدَةِ فِجّا إذا صُبَّ الماءُ عَلَى الطَّعامِ أوَّلاً فَأَوّلاً ؛
هر كس مى‌‏خواهد معده‌‏اش او را آزار ندهد، بر روى غذا آب نخورد تا هنگامى كه غذا خوردن را به پايان مى‌‏برد. هر كس چنين كند، بدنش به رطوبت مى‌‏گرايد، معده‌‏اش ضعيف مى‏‌شود و رگ‏هايش نيروى غذا را به خود نمى‌‏گيرند؛ زيرا اگر پشت سر هم روى غذا آب ريخته شود، آن غذا در معده نارس و بدگوارش مى‌‏گردد.
بحار الأنوار، جلد 62، صفحه 323 ؛ دانش نامه احاديث پزشكي : 2 / 150