جمعه، 1 خرداد 1394

پرسش :

سرآمد سبزی‌ها كدام است؟

پاسخ :
امام صادق عليه‌‏السلام:
ذُكِرَ البُقولُ عِندَ رَسولِ اللّه‏ِ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم ، فَقالَ : سَنامُ البُقولِ ورَأسُهَا الكُرّاثُ ، وفَضلُهُ عَلَى البُقولِ كَفَضلِ الخُبزِ عَلى سائِرِ الأَشياءِ ، وفيهِ بَرَكَةٌ ، وهِيَ بَقلَتي وبَقلَةُ الأَنبِياءِ قَبلي ، وأنَا اُحِبُّهُ وآكُلُهُ ، وكَأَنّي أنظُرُ إلَى نَباتِهِ فِي الجَنَّةِ يَبرُقُ وَرَقُهُ خُضرَةً وحُسنا؛
امام صادق عليه‌‏السلام به نقل از پدرانش عليهم‌‏السلام: نزد پيامبر خدا از سبزى‌‏ها ياد شد. فرمودند: «تره، مهتر و سرآمد همه سبزى‏‌هاست و برترىِ آن بر ديگر سبزى‏‌ها، همانند برترىِ نان بر ديگر چيزهاست. در آن، بركت است و آن، سبزى من و سبزى پيامبرانِ پيش از من است. من آن را دوست دارم و مى‏‌خورم. گويا بوته آن را مى‌‏نگرم كه برگ‏هايش از سرسبزى و زيبايى در بهشت مى‏‌درخشند».
المحاسن ، جلد 2 ، صفحه 318 ، حديث 2071