جمعه، 1 خرداد 1394

پرسش :

كرفس چه خواصی دارد؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
عَلَيكُم بِالكَرَفسِ ؛ فَإِنَّهُ إن كانَ شَيءٌ يَزيدُ فِي العَقلِ فَهُوَ هُوَ ؛
بر شما باد كرفس؛ چرا كه اگر بنا بود تنها يک چيز عقل را افزون كند، آن، همين بود.
طبّ النبيّ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم، ص11 ، بحار الأنوار، ج62 ، ص300

*******
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم:
- لِلإِمامِ الحُسَينِ عليه‏السلام: يا بُنَيَّ ، كُلِ الكَرَفسَ ؛ فَإِنَّها بَقلَةُ الأَنبِياءِ مَغفولٌ عَنها ، وهُوَ طَعامُ الخَضِرِ وَإلياسَ ، وَالكَرَفسُ يَفتَحُ السُّدَدَ ، ويُذَكِّي القَلبَ ، ويَرِثُ الحِفظَ ، ويَطرُدُ الجُنونَ وَالجُذامَ وَالبَرَصَ وَالجُبنَ؛
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم خطاب به امام حسين عليه‌‏السلام فرمودند: فرزندم كرفس بخور ؛ چرا كه سبزىِ پيامبران است، كه فراموش شده است و خوراک خضر و الياس عليهماالسلام است. كرفس، انسدادها را مى‏‌گشايد ، دل را طراوت مى‏‌دهد، حافظه مى‌‏آورد ، و ديوانگى، جذام، پيسى و ترس را دور مى‏‌كند.
الفردوس، جلد 5، صفحه 370،حديث 8468 و دانش نامه احاديث پزشكي: 2/ 442