شنبه، 2 خرداد 1394

پرسش :

خرفه چه فوایدی دارد؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
عَلَيكُم بِالفَرفَخِ ؛ فَهِيَ المِكيَسَةُ ، فَإِنَّهُ إن كانَ شَيءٌ يَزيدُ فِي العَقلِ فَهِيَ ؛
بر شما باد خُرفه؛ چرا كه زيركى مى‌‏دهد و اگر تنها يک چيز باشد كه عقل را افزون مى‌‏كند، همان است.
المحاسن ، جلد 2 ، صفحه 323 ، حديث 2094

*******
امام صادق عليه‏‌السلام :
وَطِئَ رَسولُ اللّه‏ِ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم الرَّمضاءَ فَأَحرَقَتهُ ، فَوَطِئَ عَلَى الرِّجلَةِ ؛ وهِيَ البَقلَةُ الحَمقاءُ ، فَسَكَنَ عَنهُ حَرُّ الرَّمضاءِ ، فَدَعا لَها وكانَ يُحِبُّها صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم ويَقولُ : مِن بَقلَةٍ ما أبرَكَها؛
پيامبر خدا بر زمين سوخته‌‏اى پا نهاد و آن زمين ، پايش را سوزاند. پس، پاى خويش را بر خُرفه نهاد و در نتيجه، سوزش حاصل از زمين سوخته، فرو نشست. از آن پس، پيامبر صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم خُرفه را دوست داشت، براى آن دعا مى‌‏كرد و مى‏‌گفت: «چه گياه پُر بركتى است!».
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 367

*******
امام صادق عليه‌‏السلام :
لَيسَ عَلى وَجهِ الأَرضِ بَقلَةٌ أشرَفُ ولا أنفَعُ مِنَ الفَرفَخِ ؛ وهُوَ بَقلَةُ فاطِمَةَ عليهاالسلام؛
در روى زمين، گياهى والاتر و سودمندتر از خُرفه نيست، و آن، سبزى فاطمه عليهاالسلام است.
الكافی، جلد 6، صفحه 367، حديث 1