شنبه، 2 خرداد 1394

پرسش :

سركه چه فوایدی دارد؟

پاسخ :
امام على عليه ‏السلام:
نِعمَ الإِدامُ الخَلُّ يَكسِرُ المِرَّةَ، و يُطفِئُ الصَّفراءَ، و يُحيِي القَلبَ؛
سركه، نيكو خورشتى است؛ زرداب را مى‌‏شكند، صفرا را فرو مى‏‌نشاند و قلب را زنده مى‌‏كند.
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 329 ، حديث 7

*******
امام صادق عليه ‏السلام:
الخَلُّ يُنيرُ القَلبَ؛
سركه، قلب را روشن مى‏‌كند.
المحاسن ، جلد 2 ، صفحه 284 ، حديث 1925

*******
امام صادق عليه ‏السلام:
الخَلُّ يُسَكِّنُ المِرارَ ، و يُحيِي القَلبَ ، و يَقتُلُ دودَ البَطنِ، ويَشُدُّ الفَمَ؛
سركه، تلخه را فرو مى‏‌نشاند، قلب را زنده مى‏‌سازد، كِرم‌‏هاى شكم را مى‏‌كُشد و دهان را استحكام مى‌‏بخشد.
بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 275

*******
امام صادق عليه ‏السلام:
الخَلُّ يَشُدُّ العَقلَ؛
سركه، عقل را استحكام مى‌‏بخشد.
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 329 ، حديث 2