شنبه، 2 خرداد 1394

پرسش :

چرا زن هنگام بارداری، عادت ماهانه نمی‌شود؟

پاسخ :
المناقب عن محمّد الصَّيرَفِيّ وعبد الرحمن بن سالم:
دَخَلَ ابنُ شُبرُمَةَ وأبو حَنيفَةَ عَلَى الصّادِقِ عليه‌‏السلام، فَقالَ لِأَبي حَنيفَةَ : . . . لِمَ لا تَحيضُ المَرأَةُ إذا حَبِلَت؟
قالَ: لا أدري.
قالَ: حَبَسَ اللّه‏ الدَّمَ فَجَعَلَهُ غِذاءً لِلوَلَدِ؛
مناقب آل أبى طالب - به نقل از محمّد صيرفى و عبد الرحمان بن سالم: ابن شُبْرُمَه و ابوحنيفه به حضور امام صادق عليه‌‏السلام رسيدند. امام عليه‌‏السلام از ابوحنيفه پرسيد: «چرا زن پس از باردار شدن، حيض نمى‌‏شود؟».
گفت: نمى‌‏دانم.
حضرت فرمود: «خداوند، خون را [در بدن] باز داشته و آن را غذاى كودک قرار داده است».
المناقب لابن شهرآشوب، جلد 4، صفحه 252 ؛ بحار الأنوار، جلد 60، صفحه 333، حديث 1 ؛ دانش نامه احاديث پزشكی: 1 / 656