شنبه، 2 خرداد 1394

پرسش :

آيا در قرآن كريم آيه‏‌ای در رابطه با رجعت وجود دارد؟

پاسخ :
چندين آيه در اين رابطه وجود دارد. يكي از آياتی كه بر رجعت دلالت دارد، آيه زير است كه خداوند متعال می‌‏فرمايد: «و يوم نحشر من كلّ أمّه فوجاً ممّن يكذّب بآياتنا فهم يوزعون(1)؛ و روزی كه در آن از هر امتی، گروهی از كسانی را كه آيات ما را تكذيب می‌كردند، محشور می‌‏گردانيم، و نگاه داشته می‌شوند تا همه به هم ‏بپيوندند.»
مقصود از اين آيه شريفه، قيامت نيست، چون با كلمه من تبعيضيه می‏‌فرمايد: «من كلّ أمّه فوجاً» يعنی از هر امتی، دسته‌‏ای را محشور می‌‏گردانيم. در حالي كه قرآن كريم در رابطه با حشر روز قيامت می‌‏فرمايد: «و حشرناهم فلم نغادر منهم أحداً(2)؛ و همه را گرد می‌آوريم و هيچ يک را فروگذار نمی‌‏كنيم.»

پی‌نوشت‌ها:
1. سوره نمل(27)، آيه 83.
2. كهف(18)، آيه 47.