يکشنبه، 3 خرداد 1394

پرسش :

چرا گوشها دارای مايع تلخ است؟

پاسخ :
رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
إنَّ اللّه‏َ - تَبارَكَ وتَعالى - ... جَعَلَ المَرارَةَ فِي الاُذُنَينِ حِجابا مِنَ الدِّماغِ ، فَلَيسَ مِن دابَّةٍ تَقَعُ فيهِ إلاَّ التَمَسَتِ الخُروجَ ؛ ولَولا ذلِكَ لَوَصَلَت إلَى الدِّماغِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
خداوند - تبارك و تعالى - . . . تلخى را در دو گوش ، مانعى براى حفاظت مغز ، قرار داد . هيچ جنبده‏اى نيست كه در آن بيفتد ، مگر اين كه راه خروج را مى‏جويد ؛ امّا اگر اين نبود ، آن جنبنده به مغز مى‏رسيد .
بحار الأنوار ، جلد 2 ، صفحه 286 ، حديث 3 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 316
*******
الإمام الصادق عليه‏السلام :
إنَّ اللّه‏َ - تَبارَكَ وتَعالى - . . . جَعَلَ الاُذُنَينِ مُرَّتَينِ ؛ ولَولا ذلِكَ لَهَجَمَتِ الدَّوابُّ وأكَلَت دِماغَهُ .
امام صادق عليه‏السلام :
خداوند - تبارك و تعالى - . . . گوش‏ها را تلخ قرار داد ؛ و اگر اين نبود ، جنبندگان بر آن هجوم مى‏بردند و مغز وى را مى‏خوردند .
بحار الأنوار ، جلد 2 ، صفحه 291 ، حديث 11 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 318
*******
الإمام الصادق عليه‏السلام :
إنَّ اللّه‏َ عز و جل جَعَلَ الاُذُنَينِ مُرَّتَينِ لِئَلاّ يَدخُلَهُما شَيءٌ إلاّ ماتَ ؛ ولَولا ذلِكَ لَقَتَلَ ابنَ آدَمَ الهَوامُّ .
امام صادق عليه‏السلام :
خداوند عز و جل ، گوش‏ها را تلخ قرارداد تا هر چه بدانها درمى‏آيد ، بميرد ؛ و اگر اين نبود ، حشراتِ [خزنده] آدمى‏زاده را مى‏كشتند .
علل الشرائع ، صفحه 86 ، حديث 1 ، بحار الأنوار ، جلد 61 ، صفحه 314 ، حديث 20 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 318