دوشنبه، 4 خرداد 1394

پرسش :

شیر چه خواصی دارد؟

پاسخ :
امام على عليه‌‏السلام فرمودند:
حَسوُ اللَّبَنِ شِفاءٌ مِن كُلِّ داءٍ إلاَّ المَوتَ؛
نوشيدن شير، شفايى براى هر درد است، مگر مرگ.
الخصال، صفحه 636، حديث 10.

*******

عن أبي الحسن الأصبهاني:
كُنتُ عِندَ أبي عَبدِاللّه‏ِ عليه‌‏السلام فَقالَ لَهُ رَجُلٌ و أنَا أسمَعُ: جُعِلتُ فِداكَ! إنّي أجِدُ الضَّعفَ في بَدَني. فَقالَ لَهُ: عَلَيكَ بِاللَّبَنِ؛ فَإِنَّهُ يُنبِتُ اللَّحمَ، ويَشُدُّ العَظمَ؛
به نقل از ابو الحسن اصفهانى: نزد امام صادق عليه‌‏السلام بودم. در حالى كه من نيز مى‌‏شنيدم، مردى به ايشان گفت: فدايت شوم! من در بدنم احساس ضعف مى‌‏كنم.
امام عليه‏‌السلام به او فرمودند: «بر تو باد شير؛ چرا كه گوشت مى‏‌روياند و استخوان را استحكام مى‏‌بخشد».
الكافي، جلد 6، صفحه 336، حديث 7.

*******

امام صادق عليه‌‏السلام فرمودند:
ما وَجَدنا لِوَجَعِ الحَلقِ مِثلَ حَسوِ اللَّبَنِ؛
براى گلودرد، چيزى چون نوشيدن شير نيافته‌‏ايم.
بحارالأنوار، جلد 62، صفحه 182، حديث 4.

*******

امام كاظم عليه‌‏السلام فرمودند:
مَن تَغَيَّرَ عَلَيهِ ماءُ الظَّهرِ، فَإِنَّهُ يَنفَعُ لَهُ اللَّبَنُ الحَليبُ، وَالعَسَلُ؛
هر كس كه آب كمرش ديگرگون مى‌‏شود، شير تازه همراه با عسل برايش سودمند است.
الكافي، جلد 6، صفحه 337، حديث 8.