دوشنبه، 4 خرداد 1394

پرسش :

چرا درون گوش، پيچ در پيچ است؟

پاسخ :
الإمام الصادق عليه‏السلام
- لِلمُفَضَّلِ بنِ عُمَرَ -: فَكِّر يا مُفَضَّلُ . . . لِمَ صارَ داخِلُ الأُذُنِ مُلتَوِيا كَهَيئَةِ الكَوكَبِ ؟ إلاّ لِيَطَّرِدَ فيهِ الصَّوتُ ، حَتّى يَنتَهِيَ إلَى السَّمعِ ، و لِيَتَكَسَّرَ حُمَّةُ الرّيحِ فَلا يُنكَأُ فِي السَّمعِ.
امام صادق عليه‏السلام - خطاب به مفضّل بن عمر: اى مفضل! بينديش . . . كه چرا درونِ گوش ، به‏سان يك زندان پيچ‏درپيچ است؟ مگر جز براى آن است كه صدا در آن ، پياپى روان شود و سرانجام ، به شنوايى برسد ، و نيز براى آن كه شتاب باد را درهم شكند و به گوش ، صدمه نرساند .
. في بعض النسخ : «اللَّولَب» بدل «الكوكب» ، وهو الأقرب .بحار الأنوار ، جلد 3 ، صفحه 74 نقلاً عن الخبر المشتهر بتوحيد المفضّل ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 316 در برخى از نسخه‏ها به جاى «كوكب (زندان) » واژه «لَولَب» به معناى پيچ آمده و همين نيز درست‏تر مى‏نمايد.