سه‌شنبه، 5 خرداد 1394

پرسش :

زكام چه فايده ای دارد؟

پاسخ :
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
الزُّكامُ جُندٌ مِن جُنودِ اللّه‏ِ عز و جل ، يَبعَثُهُ اللّه‏ُ عز و جل عَلَى الدّاءِ فَيُزيلُهُ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
زُكام ، سربازى از سربازان خداوند عز و جل است كه خداى عز و جل ، آن را به سركوب درد بر مى‏انگيزد و درد را از ميان مى‏بَرَد .
بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 184 ، حديث 5 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 332
*******
الإمام الصادق عليه‏السلام :
كانَ رَسولُ اللّه‏ِ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم لا يَتَداوى مِنَ الزُّكامِ ، ويَقولُ : «ما مِن أحَدٍ إلاّ وبِهِ عِرقٌ مِنَ الجُذامِ ، فَإِذا أصابَهُ الزٌكامُ قَمَعَهُ» .
امام صادق عليه‏السلام :
پيامبر خدا ، زكام را درمان نمى‏كردند و مى‏فرمودند: «هيچ كس نيست كه رگى از جذام در او نباشد ؛ و چون زكام به شخص برسد ، اين رگ را درهم مى‏كوبد» .
الكافي ، جلد 8 ، صفحه 382 ، حديث 579 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 185 ، حديث 8 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 332
*******
رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
لا تَكرَهوا أربَعَةً : . . . وَالزُّكامَ ؛ فَإِنَّهُ يَقطَعُ عُروقَ الجُذامِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
چهار چيز را ناخوشايند مداريد : . . . و زكام را ؛ چرا كه رگ‏هاى جذام را به‏كلّى از ميان مى‏بَرَد .
طبّ النبيّ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم ، صفحه 12 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 301 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 504
*******
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
ما مِن إنسانٍ إلاّ وفي رَأسِهِ عِرقٌ مِنَ الجُذامِ ، فَيَبعَثُ اللّه‏ُ عَلَيهِ الزُّكامَ فَيُذيبُهُ، وإذا وَجَدَ أحَدُكُم فَليَدَعهُ ولا يُداويهِ ، حَتّى يَكونَ اللّه‏ُ يُداويهِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
هيچ انسانى نيست ، مگر اين كه در سرِ او رگى از جذام هست . پس خداوند ، زكام را به نابودى آن بر مى‏انگيزد و زكام آن را مى‏سوزانَد . هر گاه كسى از شما زكام يافت ، آن را واگذارد و درمان نكند ، تا آن كه خداوند خود ، آن را درمان سازد .
كنز العمّال ، جلد 10 ، صفحه 54 ، حديث 28334 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 504