سه‌شنبه، 5 خرداد 1394

پرسش :

بهترين غذا برای زائو چيست؟

پاسخ :
رسول اللّه‏ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
ما لِلنَّفساءِ عِندي شِفاءٌ مِثلُ الرُّطَبِ ، وما لِلمَريضِ مِثلُ العَسَلِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
نزد من براى زن تازه‏زا ، درمانى همانند خرما و براى بيمار ، درمانى همانند عسل وجود ندارد .
الفردوس ، جلد 4 ، صفحه 85 ، حديث 6264 ، كنز العمّال ، جلد 10 ، صفحه 44 ، حديث 28279 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 678
*******
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
أطعِموا نِساءَكُم الوُلَّدَ الرُّطَبَ ، فَإِن لَم يَكُن رُطَبٌ فَالتَّمرَ ، ولَيسَ مِنَ الشَّجَرِ شَجَرَةٌ أكرَمُ عَلَى اللّه‏ِ مِن شَجَرَةٍ نَزَلَت تَحتَها مَريَمُ بِنتُ عِمرانَ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
به زنان زائوى خود ، خرماى تازه بدهيد و اگر خرماى تازه نبود ، خرمايى ديگر . نزد خداوند ، هيچ درختى عزيزتر از آن درخت كه مريم (دختر عمران) در زير آن فرود آمد ، نيست .
كنز العمّال ، جلد 12 ، صفحه 338 ، حديث 35300 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 2 / 252
*******
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
إذا وَلَدَتِ المَرأَةُ فَليَكُن أوَّلُ ما تَأكُلُ، الرُّطَبَ، فَإِن لَم يَكُن رُطَبٌ فَتَمرٌ ؛ فَإِنَّهُ لَو كانَ شَيءٌ أفضَلَ مِنهُ أطعَمَهُ اللّه‏ُ مَريَمَ عليهاالسلام حينَ وَلَدَت عيسى عليه‏السلام .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
چون زنْ فرزند به دنيا آورْد ، بايد نخستين چيزى كه مى‏خورَد ، خرماى تازه باشد و اگر خرماى تازه در اختيار نبود ، خرمايى ديگر ؛ چرا كه اگر چيزى برتر از آن وجود مى‏داشت ، خداوندْ آن را به مريم ، هنگامى كه عيسى عليه‏السلام را زاد ، مى‏خوراند .
بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 295 دانش نامه احاديث پزشكي : 2 / 252