سه‌شنبه، 5 خرداد 1394

پرسش :

به چه چيزهايی می‌توان انفيه كرد؟

پاسخ :
امام الصادق عليه‌‏السلام فرمودند:
إنَّ رَسولَ اللّه‏ِ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم كانَ إذَا اشتَكى رَأسَهُ استَعَطَ بِدُهنِ الجُلجُلانِ - وهُوَ السِّمسِمُ - ؛
پيامبر خدا چون سردرد مى‌گرفت، به روغن كنجد، انفيه مى‏‌كرد.
بحار الأنوار، جلد 16، صفحه 290، حديث 153 ؛ دانش نامه احاديث پزشكی: 1 / 264

*******
طبّ الأئمّة عن عليّ بن يقطين:
كَتَبتُ إلى أبِي الحَسَنِ الرِّضا عليه‏‌السلام : إنّي أجِدُ بَرداً شَديداً في رَأسي ، حَتّى إذا هَبَّت عَلَيَّ الرِّياحُ كِدتُ أن يُغشى عَلَيَّ .
فَكَتَبَ إلَيَّ : عَلَيكَ بِسُعوطِ العَنبَرِ وَالزَّنبَقِ بَعدَ الطَّعامِ ، تُعافى مِنهُ بِإِذنِ اللّه‏ِ - جَلَّ جَلالُهُ - ؛
طبّ الأئمة عليهم‌‏السلام - به نقل از على بن يقطين: به امام رضا عليه‌‏السلام نوشتم كه در سرم، سردىِ شديدى حس مى‏‌كنم، به گونه‌‏اى كه چون بادى به من مى‏‌خورد، چيزى نمى‌‏مانَد كه از هوش بروم.
امام در پاسخ برايم چنين نوشتند: «بر تو باد انفيه عنبر و زنبق، پس از غذا خوردن، تا به اذن خداوند - جلّ جلاله - عافيت يابى».
طبّ الأئمّة لابني بسطام، صفحه 87 ؛ بحار الأنوار، جلد 62، صفحه 143، حديث 3 ؛ دانش نامه احاديث پزشكی: 1 / 264