چهارشنبه، 6 خرداد 1394

پرسش :

اُشنان چه ضررهايی دارد؟

پاسخ :
الكافي عن سعد بن سعد :
قُلتُ لِأَبِي الحَسَنِ عليه‏السلام : إنّا نَأكُلُ الاُشنانَ .
فَقالَ : كانَ أبُو الحَسَنِ عليه‏السلام إذا تَوَضَّأَ ضَمَّ شَفَتَيهِ .
وفيهِ خِصالٌ تُكرَهُ : إنّه يورِثُ السِّلَّ ، ويَذهَبُ بِماءِ الظَّهرِ ، ويوهِي الرُّكبَتَينِ .
الكافى- به نقل از سعد بن سعد: به امام رضا عليه‏السلام گفتم : ما اُشنان مى‏خوريم.
فرمود : ابوالحسن (امام كاظم عليه‏السلام ) چون دست و دهان خود را مى‏شست ، لب‏هاى خويش را جمع مى‏كرد . در اين [گياه] ، ويژگى‏هاى ناخوشايندى است : سِل مى‏آورد ، آب كمر را مى‏بَرَد و زانوها را سست مى‏كند» .
أي الإمام الرضا عليه‏السلام .الكافي ، جلد 6 ، صفحه 378 ، حديث 2 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 342 . گياهى كه براى شستن دست و جامه به كار برده مى‏شود .مقصود آن است كه امام ، عليه‏السلام هنگامى كه پس از غذا خوردن دست‏ها و دهان خود را با آبى كه به اشنان آميخته است ، مى‏شُست ، دهان خويش را كاملاً مى‏بست تا چيزى از آن به دهان وى نرود .