چهارشنبه، 6 خرداد 1394

پرسش :

سرمه اثمد چه فايده ای دارد؟

پاسخ :
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
عَلَيكُم بِالإِثمِدِ ؛ فَإِنَّهُ مَنبَتَةٌ لِلشَّعرِ ، مَذَهَبةٌ لِلقَذى ، مَصفاةٌ لِلبَصَرِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
بر شما باد سرمه با اِثْمِد ؛ چرا كه مايه روييدن مو ، از ميان رفتن آلودگى و صفا يافتن ديده است.
بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 151 ، حديث 26 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 300
*******
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
اِكتَحِلوا بِالإِثمِدِ المُرَوَّحِ ؛ فَإِنَّهُ يَجلُو البَصَرَ ، ويُنبِتُ الشَّعرَ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
به سرمه اِثْمِد خوش‏بو شده با مُشك ، سرمه بكشيد ، كه ديده را جلا مى‏دهد و مو برمى‏روياند .
كنز العمّال ، جلد 6 ، صفحه 645 ، حديث 17198 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 302
*******
الإمام الباقر عليه‏السلام :
الاِكتِحالُ بِالإِثمِدِ يُطَيِّبُ النَّكهَةَ ، ويَشُدُّ أشفارَ العَينِ .
امام باقر عليه‏السلام :
سرمه كشيدن به اِثْمِد ، بوى را خوش مى‏سازد و مژه‏گاه‏ها را استحكام مى‏بخشد.
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 494 ، حديث 4 عن عبداللّه‏ بن الفضل الهاشمي عن أبيه دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 302
*******
الإمام الصادق عليه‏السلام :
أتَى النَّبِيَّ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم أعرابِيٌّ يُقالُ لَهُ : قُلَيبٌ ، رَطبُ العَينَينِ .
فَقالَ لَهُ النَّبِيُّ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم : إنّي أرى عَينَيكَ رَطبَتَينِ يا قُليبُ ، عَلَيكَ بِالإِثمِدِ ؛ فَإِنَّهُ سِراجُ العَينِ .
امام صادق عليه‏السلام :
عربى باديه‏نشين كه او را «قليب» مى‏گفتند و آبريزشِ چشم داشت ، نزد پيامبر صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم آمد. به او فرمود: «اى قليب! مى‏بينم چشمانت آبريزش دارد. بر تو باد سرمه اِثْمِد ، كه روشنايى چشم است».
بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 96 ، حديث 11 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 302
*******
الإمام الصادق عليه‏السلام :
الإِثمِدُ يَجلُو البَصَرَ ، ويُنبِتُ الشَّعرَ ، ويَذهَبُ بِالدَّمعَةِ .
امام صادق عليه‏السلام :
سرمه اِثْمِد ، چشم را جلا مى‏دهد ، موى بر مى‏روياند و اشكْ‏ريزش را مى‏برد.
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 494 ، حديث 7 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 302
*******
الإمام الصادق عليه‏السلام :
مَن نامَ عَلى إثمِدٍ غَيرِ مُمَسَّكٍ أمِنَ مِنَ الماءِ الأَسوَدِ أبَدا ما دامَ يَنامُ عَلَيهِ .
امام صادق عليه‏السلام :
هر كس با سرمه اِثمِد آميخته ناشده با مُشك بخوابد ، براى هميشه ، تا زمانى كه بر اين حالت مى‏خوابد ، از آبِ سياه در امان مى‏مانَد.
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 494 ، حديث 9 عن الحسن بن عاصم دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 288