چهارشنبه، 6 خرداد 1394

پرسش :

پياز چه خواصی دارد؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
إذا دَخَلتُم بَلدَةً وَبيئاً فَخِفتُم وَباءَها ، فَعَلَيكُم بِبَصَلِها ؛ فَإِنَّهُ يُجلِي البَصَرَ ، ويُنَقِّي الشَّعرَ ، ويَزيدُ في ماءِ الصُّلبِ ، ويَزيدُ فِي الخُطى ، ويَذهَبُ بِالحَمَاَ- وهُوَ السَّوادُ فِي الوَجهِ - وَالإِعياءِ أيضاً ؛
هر گاه وارد آبادى وبا زده‏اى شديد و از وباى آن ترسيديد، از پياز آن جا بخوريد ؛ زيرا كه آن ، چشم را جلا مى‏دهد ، مو را پاكيزه مى‏گرداند ، آب كمر را زياد مى‏كند ، گام‏ها را سرعت مى‏بخشد ، تيرگى چهره را مى‏بَرَد و خستگى را نيز مى‏زدايد .
بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 252 ، حديث 21

*******
امام صادق عليه‏السلام :
البَصَلُ يُطَيِّبُ النَّكهَةَ ، ويَشُدُّ الظَّهرَ ، ويُرِقُّ البَشَرَةَ ؛
پياز ، دهان را خوش‏بو مى‏كند ، پشت را قوى مى‏سازد و پوست را نرمى مى‏دهد .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 374 ، حديث 4

*******
عن عبد اللّه‏ بن محمّد الجعفي :
ذَكَرَ أبو عَبدِ اللّه‏ِ عليه‏السلام البَصَلَ ، فَقالَ :
يُطَيِّبُ النَّكهَةَ ، ويَذهَبُ بِالبَلغَمِ ، ويَزيدُ فِي الجِماعِ؛
به نقل از عبد اللّه‏ بن محمد جعفى: امام صادق عليه‏السلام ، از پياز ياد كرد و فرمود : «بوى دهان را خوش مى‏سازد ، بلغم را مى‏بَرَد و بر توان آميزش مى‏افزايد» .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 374 ، حديث 1

*******
امام صادق عليه‏السلام :
البَصَلُ يَذهَبُ بِالنَّصَبِ ، ويَشُدُّ العَصَبَ ، ويَزيدُ فِي الخُطى ، ويَزيدُ فِي الماءِ ، ويَذهَبُ بِالحُمّى ؛
پياز ، خستگى را مى‏برد ، پى را استحكام مى‏بخشد ، بر گام‏ها مى‏افزايد ، آب را افزون مى‏سازد و تب را مى‏برد .
المحاسن ، جلد 2 ، صفحه 329 ، حديث 2123

*******
امام صادق عليه‏السلام :
كُلُوا البَصَلَ ؛ فَإِنَّ فيهِ ثَلاثَ خِصالٍ : يُطَيِّبُ النَّكهَةَ ، ويَشُدُّ اللِّثَةَ ، ويَزيدُ فِي الماءِ وَالجِماعِ ؛
پياز بخوريد؛ چرا كه سه ويژگى دارد : بوى دهان را خوش مى‏سازد ، لثه را استحكام مى‏بخشد و آب و توان آميزش را افزون مى‏كند .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 374 ، حديث 3