چهارشنبه، 6 خرداد 1394

پرسش :

خوردن انار با پیه آن چه فايده‌ای دارد؟

پاسخ :
پيامبر اکرم صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم فرمودند:
كُلُوا الرُّمّانَ بِقِشرِهِ؛ فَإِنَّهُ دِباغُ البَطنِ؛
انار را با پيه آن بخوريد؛ چرا كه شست‏‌وشو دهنده معده است.
المحاسن ، جلد 2 ، صفحه 356 ، حديث 2236

*******

امام على عليه ‏السلام فرمودند:
كُلُوا الرُّمّانَ بِشَحمِهِ؛ فَإِنَّهُ دِباغُ المَعِدَةِ، وما مِن حَبَّةٍ استَقَرَّت في مَعِدَةِ امرِئٍ مُسلِمٍ إلاّ أنارَتها ونَفَتِ الشَّيطانَ وَالوَسوَسَةَ عَنها أربَعينَ صَباحاً؛
انار را با پيه آن بخوريد؛ چرا كه معده را پاك مى‌‏كند. و هيچ دانه‌‏اى [از انار] در معده انسانى مسلمان، جاى نمى‌‏گيرد، مگر اين كه آن را روشن مى‌‏سازد و شيطان و وسوسه را از آن دور مى‏‌كند.
بحار الأنوار، جلد 66، صفحه 156، حديث 8

*******

امام صادق عليه ‏السلام فرمودند:
كُلُوا الرُّمّانَ بِشَحمِهِ؛ فَإِنَّهُ يَدبَغُ المَعِدَةَ، ويَزيدُ فِي الذِّهنِ؛
انار را با پيه آن بخوريد؛ چرا كه معده را مى‏‌پالايد و ذهن را افزون مى‏‌كند.
الكافی، جلد 6، صفحه 354، حديث 12