چهارشنبه، 6 خرداد 1394

پرسش :

چرا سفارش زیادی به خوردن سیب شده است؟

پاسخ :
امام صادق عليه ‏السلام فرمودند:
لَو يَعلَمُ النّاسُ ما فِي التُّفّاحِ ما داوَوا مَرضاهُم إلاّ بِهِ، ألا وإنَّهُ أسرَعُ شَيءٍ مَنفَعَةً لِلفُؤادِ خاصَّةً ، وإنّهُ نَضوحُهُ؛
اگر مردم مى‌‏دانستند در سيب چيست، بيماران‌شان را جز به آن درمان نمى‏‌كردند. بدانيد كه سيب، سودمندترين چيز براى قلب و مايه شست‌‏وشوى آن است.
طبّ الأئمّة لابني بسطام، صفحه 135 و الكافی، جلد 6، صفحه 357، حديث 10

*******

امام على عليه ‏السلام فرمودند:
كُلُوا التُّفّاحَ؛ فَإِنَّهُ يَدبَغُ المَعِدَةَ؛
سيب بخوريد، كه معده را مى‌‏پالايد.
الكافی، جلد 6، صفحه 357، حديث 11

*******

امام صادق عليه ‏السلام فرمودند:
التُفّاحُ نَضوحُ المَعِدَةِ؛
سيب، پالاينده و خوش‏بو كننده معده است.
الكافی، جلد 6، صفحه 355، حديث 1

*******

امام كاظم عليه ‏السلام فرمودند:
التُّفّاحُ يَنفَعُ مِن خِصالٍ عِدَّةٍ: مِنَ السَّمِّ، وَالسِّحرِ، وَاللَّمَمِ يَعرِضُ مِن أهلِ الأَرضِ، وَالبَلغَمِ الغالِبِ، ولَيسَ شَيءٌ أسرَعَ مِنهُ مَنفَعَةً؛
سيب، براى درمان چند چيز سودمند است: مسموميت، سِحر، جنونى كه از زمينيان پيش مى‌‏آيد، و بلغمى كه چيره شده باشد. هيچ چيز، منفعتش سريع‌‏تر از اين نيست.
الكافی، جلد 6، صفحه 355، حديث 2

*******

عن إسحاق بن مطهّر عن الإمام الصادق عليه ‏السلام:
التُّفّاحُ يُفَرِّجُ المَعِدَةَ. و قال: كُلِ التُّفّاحَ؛ فَإِنَّهُ يُطفِئُ الحَرارَةَ، ويُبَرِّدُ الجَوفَ، ويَذهَبُ بِالحُمّى.
و في حَديثٍ آخَرَ : يَذهَبُ بِالوَباءِ؛
به نقل از اسحاق بن مطهّر، از امام صادق عليه ‏السلام: «سيب، معده را گشايش مى‌‏دهد».
همچنين فرمودند: «سيب بخور؛ چرا كه حرارت را فرو مى‌‏نشاند، درون را سرد مى‏‌كند و تب را مى‌‏برد».
در حديث ديگرى است كه فرمودند: «وبا را از ميان مى‌‏برد».
المحاسن، جلد 2، صفحه 368، حديث 2284

*******

امام صادق عليه ‏السلام فرمودند:
أطعِموا مَحموميكُمُ التُّفّاحَ؛ فَما مِن شَيءٍ أنفَعَ مِنَ التُّفّاحِ؛
به تبداران خود، سيب بدهيد؛ چرا كه هيچ چيز، سودمندتر از سيب نيست.
الكافی، جلد 6، صفحه 357، حديث 10