سه‌شنبه، 2 تير 1394

پرسش :

اگر نماز ستون دين است، چرا در فروع دين مطرح شده است؟

پاسخ :
نخست بايد دانست كه حيطه اصول دين، «اعتقاد و ايمان» است و حيطه فروع دين «عمل و تكاليف شرعی» است. از آنجا كه «نماز» از اعمال مهم شرعي است، در فروع از آن ياد مي شود. درحالي كه اصول دين، مجموعه باورهاي بنيادي و پايه اي دين است كه بيشتر جنبه نظري دارند. با اين حال، قرار گرفتن امري در حيطه فروع دين، به معناي كم اهميتي آن نيست. بنابراين، نماز كه از نوع عمل است، در محدوده فروع دين قرار مي گيرد نماز را ستون دين ناميده اند؛ زيرا از بسياري از گناهان و ناهنجاري ها جلوگيري مي كند و سبب تداوم ارتباط با خداوند و حفظ بنيان هاي اعتقادي فرد مي شود.

منبع: پرسمان نماز، محسن محمدی، نشر: قم: مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما (1389)