سه‌شنبه، 2 تير 1394

پرسش :

می دانيم كه اگر نماز پذيرفته نشود، ديگر اعمال پذيرفته نمی شود، ولی با توجه به اينكه خداوند از حقش در روز قيامت می گذرد، پس چرا اعمال نيك تارك الصلاة، پذيرفته شده نيست؟

پاسخ :
هر چند نماز حق الله است و اگر خداوند از اين حقش بگذرد، فرد، بي نماز تلقي نمي شود و ديگر عبادت هاي او نيز پذيرفته مي شود، ولي قرار نيست خداوند هر چيزي را كه حق الله است، ببخشد. اين كار سبب نقض هدف تشريع احكام دين است و سبب بي انگيزگي مؤمنان در انجام عبادت مي شود. افزون بر اين، با عدل الهي تضاد دارد.
به عبارتي ديگر، هرچند نماز، حق اللَّه است و خداوند در برخي موارد، در برابر بعضي افراد ممكن است از حق خودش بگذرد، اين بدان معنا نيست كه در قيامت فقط به حق الناس توجه مي شود، بلكه به اين معناست كه اگر در مواردي از حق خود گذشت، از حق ديگران نمي گذرد؛ زيرا ظلم به آنهاست.

منبع: پرسمان نماز، محسن محمدی، نشر: قم: مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما (1389)