سه‌شنبه، 2 تير 1394

پرسش :

چرا نماز بدون اعتقاد به ولايت، پذيرفته نيست؟

پاسخ :
اعتقاد به ولايت معصومان عليهم السلام ، شرط پذيرفته شدن همه عبادت ها از جمله نماز است. شايد به اين دليل كه امام، حافظ شرع و عامل بقاي دين است. امام با تبيين آموزه هاي ديني و رهبري امت، افزون بر جلوگيري از تحريف و انحراف در قوانين و عبادت هاي دين، نقش مهمي در هدايت و اثرگذاري آن قوانين نيز خواهد داشت.
اگر امام در جامعه نباشد، قوانين و احكام دين، مانند جسم بدون روح هستند كه قدرت ايفاي نقش خود را ندارند. در حديثي، امام باقر عليه السلام مي فرمايد: «اسلام بر پنج چيز بنا شد: نماز، زكات، حج، روزه و ولايت.» زراره مي گويد: گفتم كدام اينها بهتر است؟ حضرت پاسخ داد: «ولايت برتر است؛ زيرا كليد همه است و والي و امام، رهبر به آنهاست».(1)
بنابراين، فروعات و احكام دين، با وجود رهبري معصوم عليهم السلام مي توانند كاركرد حقيقي خودشان را داشته باشند و بدون آن، راه به جايي نخواهند برد. ازاين رو، پذيرفته شدن نماز، در گرو پذيرش ولايت و رهبري معصومان عليهم السلام است.

پی نوشت:
1. اصول کافي، ترجمه: کمره‌اي، ج 4، ص 65.

منبع: پرسمان نماز، محسن محمدی، نشر: قم: مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیما (1389)